Boomkikker

Tradities: ik ben er niet zo van. Voor het fotograferen van boomkikkers maak ik een uitzondering! Elk jaar in de maand augustus wil ik toch minstens weer een poging wagen.

Kampina

Na een rampzalig slecht jaar 2018, ligt de heide er dit jaar verrassend goed bij. In deze blogpost introduceer ik ook een nieuw element op mijn website: een Google Maps kaartje

Veldparelmoervlinder

Mijn eerste deftige opname van een veldparelmoer liet ruimte voor verbetering. Voor dit moment kan ik tevreden zijn!

Oranjetipje

Als je eenmaal een exemplaar voor de lens hebt is het een fijn onderwerp.

Haspengouw

Bijna gemist: de bloesembloei in Haspengouw. Een bekende locatie op herhaling.

Zwarte heidelibel

Libellen herkennen blijf ik lastig vinden. De libel in bovenstaande opname is relatief klein. Dan blijven er verschillende soorten heidelibellen over als mogelijkheid.

Haspengouw

Een streek waar het voorjaar zeer uitbundig tot uiting komt. Heerlijk ouderwetse boomgaarden met bloesem bieden bijzonder veel fotografische mogelijkheden.

Strijenham

Het is altijd maar afwachten wat je krijgt. In eerste instantie was dat een nauwelijks zichtbaar onderwerp. Dan is het zaak om te improviseren…

Stavenisse

Enkele weken geleden stond ik ook al op deze locatie. Samen met Frank Hoogeboom bezocht ik verschillende locaties in Zeeland. Toen wist ik hier geen mooie opname te maken: de condities waren verre van optimaal. Maar het werd ons al wel snel duidelijk dat deze locatie veel potentie heeft. Vandaag een nieuwe poging onder veel betere omstandigheden.