Jaarverslagen

Tijd voor een terugblik

Jaarverslag

2017

Het is tijd om de balans op te maken! Wat heeft dit jaar mij gebracht?
Mijn fotografisch overzicht van 2017, met o.a. beelden van: Noir Flohay, de Buachaille Etive Mòr, boomkikkers, mist en sneeuw op de Kalmthoutse heide en gemzen in de Vogezen.

Mijn fotografisch jaar start op 14 januari. ‘s Ochtendsvroeg vertrek ik samen met Steven Hendrix richting de Hoge Venen. Onderweg hebben we nog geen idee hoeveel sneeuw er die dag zal gaan vallen. De hevige sneeuwval belemmert het zicht en maakt het lastig wandelen. De tocht die normaal gesproken ruim 45 minuten in beslag neemt duurt nu zo’n 2 uur!

We worden samen met slechts één ander groepje fotografen dat er weet te komen beloond op een abstract landschap bij Noir Flohay: een geweldige ervaring om nooit te vergeten!

Noir Flohay

Noir Flohay


Februari blijft me vooral bij door een mooie ochtend bij het Leikeven. Ondanks dat het geen locatie is die zich makkelijk laat vastleggen oefent zij een enorme aantrekkingskracht op me uit. Het uitzicht leent zich naar mijn mening het beste voor een panoramaopname.Lees verder…

Jaarverslag

2016

Voor het eerst kijk ik aan het begin van het nieuwe jaar terug op het afgelopen jaar. Ik schrijf mijn jaarverslag: een opsomming van memorabele momenten en foto’s waar ik blij mee ben. De meeste van deze foto’s zijn, op mijn blog of bijvoorbeeld via Instagram, al eerder te zien geweest. Maar omdat eind december vaak nog eens rustig door mijn Lightroom catalogus blader, ontdek ik soms nog opnamen die een plekje verdienen in dit overzicht..

Het is tijd om de rekening op te maken. Het is zonder twijfel een jaar met een positief resultaat! Mijn fotografisch overzicht van 2016: met o.a. heikikkers, bosanemonen in het Bertembos (Belgie), papegaaiduikers op Runde (Noorwegen), heideblauwtjes en herfstkleuren langs de Getzhbach (Belgie).

De maanden januari en februari zijn (als het niet echt winter wil worden) vaak lastige maanden. Dat was dit jaar niet veel anders. Zo af en toe mag ik dan nog eens een poging wagen om ruig haarmos te fotograferen. Ik was van plan om daar een landschapsfoto van te maken, maar dat is nog niet gelukt. Ik denk echter een nieuwe locatie gevonden te hebben waar het dit jaar wel gaat lukken. Dus voor nu blijft het bij een macro-opname.
Ruig haarmos

Ruig haarmos

Als het eenmaal maart is, is het zaak om de temperatuur nauwlettend te volgen. Het is altijd weer de kunst om in te schatten wanneer die heikikkers blauw worden. Het werd dit jaar een zenuwslopend proces, met in eerste instantie enkele pogingen zonder resultaat. Maar op de valreep heb ik een aantal opnamen kunnen maken waar ik zeer tevreden mee ben!

Lees verder…