Stavenisse

Enkele weken geleden stond ik ook al op deze locatie. Samen met Frank Hoogeboom bezocht ik verschillende locaties in Zeeland.
Toen wist ik hier geen mooie opname te maken: het was midden op de dag en er was nauwelijks bewolking. En het water stond net als op andere locaties erg laag. Dat lijkt achteraf het gevolg te zijn geweest van harde wind uit een specifieke windrichting. Maar het werd ons al wel snel duidelijk dat deze locatie veel potentie heeft.

Stavenisse

Stavenisse


Het is dan zaak om zo’n locatie in gedachten te houden voor een beter moment. Dat moment kwam er deze week. Door het bekijken van de getijden informatie wist ik dat de hoogste waterstand bereikt zou worden rond 08.30 uur. Precies ook het moment waarop de zon opkomt in deze tijd van het jaar: een uitgelezen kans dus! En de weersvoorspelling blijkt correct: een flink pak bewolking en een stevige bries. Dat zijn de condities waaronder ik vandaag een nieuwe poging waag.


Stavenisse

Stavenisse

Van een flitsende start is deze ochtend geen sprake. Ik steek in eerste instantie mijn zwaarste grijsfilter in de houder. Dat is niet de bedoeling en met dit soort opnamen duurt het even voordat je zoiets door hebt. Uiteindelijk zit na twee pogingen, inmiddels 8 minuten later, wél het correcte filter in de filterhouder. Vaak hou ik aan een locatie één beeld over dat duidelijk mijn voorkeur heeft. Dat is nu niet het geval: beide beelden bevallen mij wel en ik kan niet kiezen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *