Oranjetipje

Het oranjetipje is een onderwerp waar ik een beetje een haat-liefde verhouding mee heb. Als het je lukt om er ’s ochtend een te vinden kan het het een geweldige plaatje opleveren. Oranjetipjes zitten vaak op pinksterbloem en als je de vergelijking maakt met een hond gaan ze vaak “mooi” zitten.

Maar de kunst zit hem dus in het vinden van dit vlindertje in een veld vol met pinksterbloemen. En dat blijkt nog best een uitdaging, je loopt er makkelijk langs. Ik ben deze ochtend in het gezelschap van Wim Boon die al snel verderop begint te zoeken en daar het eerste exemplaar aantreft.

Ik fotografeer tegenwoordig vaak met mijn 180mm, maar voor deze opname heb ik gebruik gemaakt van mijn 105mm. De kortere brandpuntsafstand maakt het mogelijk om de camera plat op de grond tussen het gras te duwen en het vlindertje door het gras heen in beeld te krijgen.

We beleven flink wat plezier aan dit ene exemplaar, om echter wel te ontdekken dat er in onze naaste omgeving toch ook nog meer exemplaren zitten. Als het later nog wat warmer wordt vliegen er nog veel meer rond…

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *