Blogpost | categorie:

Vallée de la Hoëgne

De vallei van de rivier de Hoëgne is voor mij geen onbekend terrein. Deze ochtend start ik mijn wandeling (in tegenstelling tot voorgaande keren) echter vanuit Hockai. Enerzijds omdat ik daarmee de ergste drukte op zaterdag denk te ontlopen (de eerste uren althans). Anderzijds omdat ik vermoed dat ik sneller de locatie waar ik de vorige keer was teruggekeerd naar de auto bereik.

Hoëgne

Zo’n eerste keer is dan altijd even een kleine ontdekkingstocht, zeker ‘s ochtends vroeg in het donker. Voldoende parkeerruimte maar wel allemaal van restaurants en hotels die er geen prijs op stellen dat niet betalende bezoekers er parkeren. Uiteindelijk blijkt er bij het kerkje nog wel een kleine parkeerplaats te zijn. Voor de zekerheid loop ik een iets andere (en langere) route dan Google voorstelt omdat ik niet helemaal zeker ben dat ik via die route mijn gedachte vertrekpunt bereik. Achteraf blijkt dat geen probleem en ik kom er ook achter dat er nog een parkeerplaats aanzienlijk dichter bij mijn beginpunt ligt.

Hoëgne

Zoals verwacht bereik ik vanuit Hockai aanzienlijk sneller mijn beoogde locatie en ook met drukte valt het mee. Alhoewel dat eerder een gevolg is van de minder aantrekkelijke omstandigheden: een stevige bries en wat regenbuien.  Het is daarom zaak om tijdens het wandelen goed op te letten: naast die glibberige rotsen is het vooral oppassen met al die boomwortels. Fotograferen met regen is ook net iets minder aangenaam:
af en toe moet de camera even in de tas en moet er wat filters gepoetst worden. Het weer brengt echter ook voordelen met zich mee: door die regenbuien komen de kleuren tot leven en de bewolking zorgt voor minder hard licht. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.