Blogpost - categorie:

Haspengouw

In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april ben ik te vinden in Haspengouw: de fruitstreek van België. Het is een locatie waar je nog van die ouderwetse boomgaarden kunt vinden. En in de maand april verschijnt dan de bloesem aan de bomen en dat kan bijzonder mooie plaatjes opleveren. Begin april is het nog lang koud gebleven, maar na enkele zeer warme dagen ontwaakt de natuur! Op zaterdag rijd ik richting Groot-Loon, een locatie die ik heb uitgekozen op basis van de informatie in het boek “Fotogeniek Vlaanderen” geschreven door Koen de Langhe. Op zondag rijd ik richting Alden-Biesen maar nu voor een workshop van diezelfde Koen de Langhe.

Haspengouw

Het genoemde boek vormt een mooi uitgangspunt en onderweg naar de gekozen locatie zie ik al snel ook enkele ander interessante locaties. Ik ben nog nooit in deze streek geweest en dit weekend levert dus een schat aan informatie op voor volgende bezoeken.

Timing

Die twee ochtenden herinneren mij er ook weer aan hoe belangrijk timing is. In de omgeving van Groot-Loon en Borgloon is de bloesem nog volop aanwezig. In Alden-Biesen is die alweer over zijn top heen, terwijl er een week eerder nog geen bloesem te ontdekken viel. Toegegeven de condities waren vrij extreem de afgelopen weken, maar het geeft wel aan dat een goede planning cruciaal is. Ik ga een volgende keer zeker zeker informatie over de omstandigheden proberen in te winnen. Ik realiseer me dat ik geluk heb gehad!

Haspengouw

Een andere vorm van timing is het uitzoeken van een dag met gunstige condities. Zondag zijn de condities niet slecht, maar lang niet zo goed als die op zaterdag. Aan de zaterdagochtend in Groot-Loon houd ik bovenstaande opnamen over. Over de opnamen van zondag ben ik niet ontevreden, maar er is ruimte voor verbetering. Ik heb vooral veel ideeën opgedaan die ik op een ander moment nog verder wil uitwerken. Volgend jaar wil ik zeker opnieuw dit soort beelden maken, maar misschien beproef ik dan mijn geluk in de Voerstreek…

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.