Blog

Foto’s met een verhaal

Blogpost - categorie:

Zwarte heidelibel

In de zomerperiode fotografeer ik nauwelijks landschappen. De nadruk ligt op macrofotografie: ik ga op zoek naar vlinders en libellen. Deze ochtend doe ik dat in het gezelschap van Wim Boon. In het gebied waar wij graag fotgraferen tref je veel verschillende libellesnoorten aan, waaronder ook bandheidelibellen (misschien wel mijn favoriete soort). Maar dat wil niet zeggen dat ik geen andere soorten fotografeer. Want uiteindelijk bepaalt de omgeving rondom het onderwerp voor een groot deel de sfeer in een foto. En deze libel hing er bijzonder fotogeniek bij!
Zwarte heidelibel

Zwarte heidelibel

Libellen herkennen blijf ik lastig vinden. De libel in bovenstaande opname is relatief klein. Dan blijven er verschillende soorten heidelibellen over als mogelijkheid. Lees verder…

Blogpost - categorie:

Haspengouw

In het weekend van zaterdag 21 en zondag 22 april ben ik te vinden in Haspengouw: de fruitstreek van België. Het is een locatie waar je nog van die ouderwetse boomgaarden kunt vinden. En in de maand april verschijnt dan de bloesem aan de bomen en dat kan bijzonder mooie plaatjes opleveren. Begin april is het nog lang koud gebleven, maar na enkele zeer warme dagen ontwaakt de natuur! Op zaterdag rijd ik richting Groot-Loon, een locatie die ik heb uitgekozen op basis van de informatie in het boek “Fotogeniek Vlaanderen” geschreven door Koen de Langhe. Op zondag rijd ik richting Alden-Biesen maar nu voor een workshop van diezelfde Koen de Langhe.

Haspengouw


Het genoemde boek vormt een mooi uitgangspunt en onderweg naar de gekozen locatie zie ik al snel ook enkele ander interessante locaties. Ik ben nog nooit in deze streek geweest en dit weekend levert dus een schat aan informatie op voor volgende bezoeken.Lees verder…

Blogpost - categorie:

Strijenham

In eerste instantie zet ik deze middag koers richting de Oesterdam. Eenmaal aangekomen op locatie blijkt dat de wind in combinatie met vloed zorgt voor een te hoge waterstand. Het gedachte onderwerp verdwijnt bijna volledig in het water. Ik voel er weinig voor om, tegen beter weten in, op deze locatie te blijven en nog een poging te wagen. Ik stap vrijwel onmiddellijk weer in de auto om naar een andere locatie te rijden.

Strijenham

Strijenham


Mijn nieuwe bestemming is het haventje van Strijenham. Het laatste half uur voor zonsondergang zijn de condities bijzonder aangenaam: ik ben vooral erg blij met die fraai kleurende wolkenpartijen!